Välkommen till Kampnyheter.se

Hej och välkomna!

Här kommer jag skriva om vänstern, vad som jag tycker bör göras, vad vi behöver lära oss av historien, och vad vi borde slutat med för länge sen. Mitt perspektiv är att jag är från en småstad lite längre upp i landet och har bott i Malmö åtta år, och har varit aktiv i vänstern här i två-tre år men haft typ samma åsikter sen 90-talet.

Förhoppningsvis kommer några vänner skriva här också, om det nu inte blir att de föredrar att kolla tv-serier och dricka cider, eller helt enkelt igga mig på Facebook-chatten och låtsas som de inte ser mig på stan. Men jag ser er.

/Lars

sunsdavall1890

2 reaktioner till “Välkommen till Kampnyheter.se”

 1. Hej och tack för bloggen. Som någon som känt sig lite förvirrad i dragkampen mellan faktisk socialism och det halvliberala projekt feminism tenderar att bli i vissa rum, så är det här en frisk fläkt. Än så länge ”utbränd av kampen” och pissiga kamrater men att se att det finns folk som resonerar vettigt gör mig hoppfull. Du sätter ord på mycket jag kämpat med att sätta ord på, och bland vissa människor varit rädd för att sätta ord på.

  Kommer att följa den!

  1. Tack!

   Inser nu att jag inte varit här på några månader, men anledningen till att jag såg din kommentar var för att jag loggade in och började skriva på en ny post, så tappa inte hoppet ännu! (Har inte legat på latsidan heller, saker rör på sig här nere, och det borde jag definitivt skriva om.)

   Men det du skriver om är viktigt, känner mig också ofta väldigt främmande i vänstern och så, men är i alla fall i en såpass stabil och stor grupp att man kanske kan bygga nåt vettigt och långsiktigt. Jag tror verkligen det är dags nu för detta, och att man i vänstern vädrar all den kritik man har, alla såna tankar.

   När jag själv gjort det vid enstaka tillfällen har jag blivit förvånad över hur många som håller med en. Så då borde väl allt bli perfekt? Nja, ofta håller folk med en i sak, men är kanske rädda för att göra nytt? Och sedan får man komma ihåg att detta hela tiden är en kamp i vänstern. För om man inte har sådana här diskussioner och hela tiden har en konstruktiv självkritik, som man sedan agerar efter, då blir ens rörelse som det liberala samhället vill, nämligen att vi håller på med en massa flyktiga kampanjer och att det mesta handlar om att framställa sig själva som på den goda sidan…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *