Tal på 1 maj 2016

Börjar den här bloggen med att klistra in mitt tal på första maj i år. Short and to the point. Hatar politiker som håller låda i evigheter. /Lars

”Idag är arbetarklassens dag.

Att tala om klass kan betyda väldigt mycket. Det hjälper oss att förstå vår plats i världen, och hur vi hamnade här. Det hjälper oss att förstå varför det gick som det gick i livet. För familj, för gamla vänner, och för oss själva. Klassperspektivet hjälper oss att förstå vad vi gått igenom.

Och med det vill jag säga, att jag idag är stolt. Stolt över att vi är här. Att vi fortfarande är här. Att jag idag står här med kamrater som jag har sett på sjukhus efter att poliser attackerat med batonger och med hästar. Som jag har sett på sjukhus efter att nazister attackerat med kniv. Med kamrater som flytt genom taggtråd och förbi gränsmilitärer. Med kamrater som kämpat sig bort från missbruk och kriminalitet. Med kamrater som kämpat sig genom alla de skitjobb och all den förnedring, alla de problem och prövningar som vi vet hänger ihop med att vara född kvinna, med att vara född icke-vit, och med att vara född arbetarklass. Och jag blir stolt och glad när jag ser att vi växer och blir fler.

Och jag vet att vi kommer bli väldigt många fler. Fler ur arbetarklassen som tillsammans kämpar för varandra, för oss själva, och kämpar för ett samhälle utan klasser.

För en framtid värd att tro på!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *