Nazism = pyramidspel

Nazisten Andreas Carlsson, som knivhögg vår vän i ryggen i Malmö 2014 för att sedan fly till Ukraina, har släppts från häktet. Det är ett ”beslut som tyder på ett frikännande eller ett lägre straff”.

Direkt ut besöker han nazi-podcasten Motgift, och visst är det lite roligt när värdarna lovar att skramla ihop pengar till sin gästs böter, detta efter att Carlsson precis sagt att det redan skett en insamling, som han dock inte sett något av. Solidaritet är uppenbarligen inte extremhögerns paradgren. Det finns kvar någon slags idé om nationalsocialismen som en uppbygglig rörelse där man vandrar i naturen och bygger motorvägar och rymdraketer, men sanningen är den att likt Hells Angels och Bandidos så är den svenska naziströrelsen ett pyramidspel byggt på amfetamin och våld.

Under sommarens tingsrättsförhandlingar i Malmö anlände det visserligen en kraftsamling från hela Skåne på något halvdussin blöjnassar som ville kolla. De fick dock vända i dörren då inga platser fanns lediga. Motståndarsidan hade köat sedan tidig morgon och hade nog med folk för att fylla lokalen flera gånger om. Visst är den vänster som lyfts fram för allmänheten i Sverige 2016 oftast sorglig i all sin moralism och riktningslöshet, men det är å andra sidan inte den vänstern som jagar bort nazister och fixar antifascistiskt solidaritetsarbete (eller vårddemonstrationer och läxhjälp för den delen).

En sak har jag lärt mig: organiserar du dig i vänstern så är du aldrig ensam. För några dagar sedan meddelades det att hela den summa på 350,000 kr som antifascister dömdes till efter kravallerna i Kungsträdgården 2014 har samlats in, och böterna är betalda; alltså även för motdemonstranten som slog ner en annan motdemonstrant, vilket visar hur stark vänsterns solidaritet är, att den når ända fram till fullkomliga idioter.

Vill även idag passa på att uppmärksamma Civilkuragets dag, som instiftades av SAC-Syndikalisterna till minne av sin kamrat Björn Söderberg som mördades av nazister 12 oktober 1999. Vi fortsätter kämpa i hans anda.

/Lars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *