Du måste slå nazisten

Igår stod nassar inne på Bokmässan och tog massa luft. Samtidigt stod nassar utanför på Korsvägen och tog ännu mer luft.

Som vuxen människa har jag aldrig slått någon och på sin höjd puttat till någon på en demostration eller satt störiga fulla idioter på plats med hjälp av en mer imponerande fysisk storlek. Men även jag förstår att du måste slå nazisten.

Visst, många av oss är uppvuxna med att våld är fel och att man ska prata folk till rätta, eller att det enda som saknas de här nassarna är kärlek eller vettiga fritidsaktiviteter eller någon som ser en. Men att man inte ser annorlunda på saken efter Ronny Landin, John Hron, Gerard Gbeyo, Björn Söderberg, och alla andra som nazister har dödat i det här landet, det är svårare att förstå.

Det handlar inte om yttrandefrihet. Det handlar om att alla nazisters mål är att genom våld och hot etablera en känsla av rädsla och vanmakt i ett visst geografiskt område, där de kan växa och frodas, på bekostnad av de som älskar frihet och demokrati. Så kan vi inte ha det.

Nazister måste slås tillbaka. Hjältar genom historien har lärt sig att göra det förut och det bör vi vara väldigt tacksamma för. Kanske kan antirasister på Bokmässan även dom en dag lära sig samma sak: du måste slå nazisten.

/Lars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *